- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vlada Crne Gore ni danas nije uvela sankcije Rusiji

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Vlada Crne Gore nije na današnjoj sjednici usvojila Predlog odluke o obrazovanju Koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

To je bila prva tačka dnevnog reda, ali predlog premijera Zdravka Krivokapića nije dobio podršku za njeno usvajanje. I da je ta tačka usvojena, to ne bi značilo utvrđivanje političke odluke o prihvatanju prethodne odluke Evropskog savjeta o uvođenju i proširenja sankcija Rusiji zbog specijalne operacije u Ukrajini. To se od Crne Gore očekuje kao zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).
Vlada bi, shodno Zakonu o restriktivnim mjerama, trebalo prvo da donese odluku kojom prihvata odluke EU o restriktivnim mjerama prema Rusiji.
Potpredsjednik Vlade, mandatar za sastav nove vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je ranije danas da „ako se bude ostalo pri onome što je stav premijera i način, danas Vlada neće donijeti odluku o sankcijama Rusiji“.
Abazović je novinarima nakon konferencije Centra za demokratsku tranziciju (CDT) „Mreža dezinformacija: ukradena demokratija“ poručio da premijer Zdravko Krivokapić želi da se formira koordinaciono tijelo za sprovođenje sankcija, „ali da sankcije treba prvo da se uvedu“.
Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije (EU).
Međutim, ta odluka nije uvrštena na dnevni red sjednice Vlade već je umjesto toga predloženo usvajanje Predloga odluke o obrazovanju Koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
REGION
Svađa oko sankcija Rusiji bila povod prekida sjednice Vlade Crne Gore
Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
REGION
Abazović: Sve je bilo u redu do tačke o uvođenju sankcija Rusiji
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
REGION
Komisija Vlade Crne Gore usvojila sankcije protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala