- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nastavlja se „epizoda“ ili Putin ili Vimbldon

© AP Photo / Eduardo VerdugoRuski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Velika Britanija neće dozvoliti teniseru Danilu Medvedevu da igra na Vimbldonu ako se pismeno ne ogradi od ruske države, piše „San“ pozivajući se na izjavu britanskog ministra sporta Najdžela Hadlstona.
Osim toga, svi sportisti iz Rusije i Belorusije neće moći da nose boje svoje zemlje, već će se takmičiti pod neutralnom zastavom, što je potvrda ranijih izjava britanskog zvaničnika.
„Podneli smo zahtev zvaničnim telima o tome da individualni sportisti (Rusi ili Belorusi) koji žele da se bave sportom u Ujedinjenom Kraljevstvu igraju kao nezavisni i neutralni, ali da to bude iskreno“, rekao je Hadlston i dodao:
„Želimo da dobijemo pismenu potvrdu toga da oni ne dobijaju novac od Putina, Rusije ili Belorusije. I da neće javno pružati podršku Putinu, Rusiji ili Belorusiji“.
Vimbldon se ove godine igra od 27. juna do 10. jula, a titulu brani Novak Đoković, dok Medvedev brani četvrto kolo.
Od ostalih ruskih i beloruskih tenisera i teniserki koji će gotovo sigurno učestvovati na Vimbldonu tu su: Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Ilija Ivaška, Arina Sabalenka, Anastasja Pavljučenkova, Viktorija Azarenka, Veronika Kudermetova, Darja Kasatkina, Ljudmila Samsonova, Ekatarina Aleksandrova, Aleksandra Sasnovič, Ana Kalinskaja...
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prvi čovek VTA Stiv Sajmon - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
SPORT
Sajmon osudio plan Britanaca u slučaju „Putin ili Vimbldon“
Hrvatska teniserka Petra Marčinko proslavlja osvajanje juniorskog Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SPORT
Novo tenisko čudo dolazi iz Hrvatske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala