- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska otkriva: Kijev „merkao“ turske „bajraktare“ za primenu biološkog oružja protiv Rusije

CC BY 4.0 / armyinform.com.ua / Bespilotna letelica "Bajraktar"
Bespilotna letelica Bajraktar  - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Ukrajinsko preduzeće za proizvodnju avio-motora „Motor sič“ raspitivalo se kod proizvođača turskih bespilotnih letelica „bajraktar“ da li je moguće da se sa dronova raspršuju aerosoli, što zabrinjava u kontekstu američkog vojno-biološkog programa, rekao je načelnik Snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Privlači pažnju zahtev ukrajinskog preduzeća 'Motor sič', upućen turskom proizvođaču bespilotnih letelica 'bajraktar'. Želim da naglasim da dokument datira od 15. decembra 2021. godine. Suština je sledeća: da li je moguće da se ta bespilotna letelica opremi sistemima i mehanizmima za raspršivanje aerosola sa kapacitetom preko 20 litara“, rekao je Kirilov.
Takođe je istakao da takva bespilotna letelica sa dometom leta do 300 kilometara može da predstavlja realnu opasnost od kontaminacije teritorije Rusije.

„U stvari, radi se o tome da je kijevski režim razvijao tehnička sredstva za isporuku i upotrebu biološkog oružja sa mogućnošću njihove primene protiv Rusije“, zaključio je Kirilov.

Ranije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov izjavio da dokumenta, dobijena od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, svedoče o planovima Kijeva da upotrebi bespilotne letelice koje mogu da raspršuju smrtonosne materije.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Biološka opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Tajni rad na smrtonosnim patogenima: Kako je Pentagon infiltrirao biološke laboratorije u Ukrajinu
Laboratorija u Gruziji  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Šefovi odeljenja Pentagona učestvovali u pravljenju biološkog oružja u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala