- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Opasne biolaboratorije u Ukrajini: Rusija razmatra poziv na svedočenje Nulandove i Bajdenovog sina

© Flickr / Maryland National GuardBiološko oružje
Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Parlamentarna komisija za istraživanje rada američkih bioloških laboratorija u Ukrajine razmatra mogućnost pozivanja na svedočenje zamenice državnog sekretara SAD za politička pitanja Viktorije Nuland i sina američkog predsednika Hantera Bajdena, izjavila je potpredsednica Državne dume Rusije Irina Jarova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin ranije je naložio da se među prioritetima razmotri mogućnost pozivanja američkih zvaničnika na objašnjenja, koji, prema zvaničnim informacijama koje su saopštili i strani, i ruski izvori, imaju saznanja i odnos prema tom problemu. Stoga je danas izdat nalog komisije da počne da se radi na pitanjima mogućnosti pozivanja Nulandove i Bajdena-mlađeg“, saopštila je kopredsedavajuća ruske komisije.

S tim u vezi, Jarova je nakon prvog sastanka parlamentarne komisije za istraživanje aktivnosti bioloških laboratorija u Ukrajini upozorila da će ispitivanja u biolaboratorijama koje sprovodi ukrajinska strana biti ocenjene kao pretnje po Rusiju, samu Evropu, kao i svetsku zajednicu.
Prema njenim rečima, formirane su četiri radne grupe, komisija će detaljno proučiti sva dokumenta koje je predstavilo Ministarstvo odbrane Rusije i dati procenu.
Rezultat rada komisije biće izveštaj vladi, predsedniku, međunarodnim organizacijama i formiraće se dosije, objasnila je ona.
Po završetku parlamentarne istrage u vezi sa radom biolaboratorija u Ukrajini, Rusija će moći da na platformi UN pokrene razmatranje inicijativa usmerenih na zaštitu mira i bezbednosti. To je, kako kaže, jedinstvena mogućnost.

O američkim biolaboratorijama u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, objasnio je on.
Prema saopštenju Kirilova, investicioni fond Hantera Bajdena učestvovao je u finansiranju vojno-biološkog programa Pentagona u Ukrajini.
Sa svoje strane, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland priznala je da u Ukrajini postoje objekti za biološka istraživanja, te da trenutno Kijev i Vašington rade na tome da materijali koji su prikupljeni ne dospeju u ruke ruskih snaga.
Tajni program Pentagona na granicama Rusije bio je tema emisije „Novi Sputnjik poredak“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala