- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nove britanske sankcije: Na udaru „Rusija sevodnja“ i drugi; Simonjan: Još jedna u nizu uvreda

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada međunarodne novinske agencije "Rusija sevodnja" u Moskvi
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Velika Britanija je proširila je sankcije protiv Rusije, a na udaru ograničavajućih mera su se našli „Rusija sevodnja“, jedan od direktora Sputnjik internešenela Anton Anisimov, novinar VGTRK Sergej Briljov i načelnik Centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U dokumentu objavljenom na sajtu britanske vlade navodi se da će aktivi „Rusija sevodnja“ u Britaniji biti zamrznuti jer ta organizacija "obavlja delatnost u strateški važnoj oblasti za rusku vladu, a to je sfera informacija, komunikacija i digitalnih tehnologija i dobija podršku ruske vlade".

Kada je reč o Mizincevu, sankcijama je predviđeno zamrzavanje aktiva i zabrana ulaska u zemlju i to zbog uloge u "planiranju i realizaciji opsade Marijupolja".

Simonjan: Još jedna u nizu uvreda

Glavna urednica „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan reagovala je na odluku britanske vlade.
„Britanija je opet uvela sankcije protiv nas. Još jedna u niz u uvreda“, rekla je ona.
Anisimov je dodao da je to "nagrada za njegove zasluge".
"Poslednjih godina sam strahovao da protiv mene nikad neće biti uvedene sankcije. Vreme je prolazilo, pod sankcije su potpadali novi zaslužni naši građani, a ja nikako. Najlepše hvala britanskom Ministarstvu spoljnih poslova što je na kraju priznalo moje zasluge. Sada ću nastaviti da radim sa još više elana", rekao je on.
Britanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
RUSIJA
Na udaru i ruska nauka: London obustavlja naučnu saradnju sa ruskim univerzitetima i kompanijama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala