- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo prepisku Bajdenovog sina o finansiranju biolaboratorija

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaZnak za biološku opasnost
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije poseduje prepisku sina predsednika Sjedinjenih Američkih Država Hantera Bajdena sa saradnicima Uprave za smanjenje pretnji Ministarstva odbrane SAD i organizacija Pentagona u Ukrajini, saopštio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prepiska potvrđuje da je on igrao važnu ulogu u pronalaženju finansija za sprovođenje eksperimenata sa patogenima na teritoriji Ukrajine.

„Sadržak pisama pokazuje da je Hanter Bajden igrao važnu ulogu u pronalaženju finansija za sprovođenje eksperimenata sa patogenima na teritoriji Ukrajine. On je obezbedio sredstva za kompaniju „Black and Veach i Metabiota“, rekao je Kirilov na brifingu.

Prema njegovim rečima, objavljena prepiska svedoči o tome da pravi ciljevi Pentagona u Ukrajini su daleko od naučnih ciljeva.
„Tako u jednom pismu vlasnik kompanije ‘Metabiota’ navodi da će aktivnost kompanije biti usmerena na obezbeđivanje ‘kulturne i ekonomske nezavisnosti Ukrajine od Rusije’, što veoma neobično zvuči za jednu biotehnološku kompaniju“, naveo je Kirilov.
Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo spisak lica, koja su učestvovala u pravljenju komponenti za biološko naoružanje na teritoriji Ukrajine. Kako je Kirilov rekao, jedna od ključnih figura je Robert Poup – saradnik Uprave Ministarstva odbrane SAD za smanjenje vojnih pretnji (Defense Threat Reduction Agency (DTRA) i direktor Programa za zajedničko smanjenje pretnji (poznata kao program Nana – Lugara).
„Poup je autor ideje da se u Kijevu napravi Centralna banka posebno opasnih mikroorganizama“, podvukao je Kirilov.
Kirilov je izjavio da je specijalna ruska vojna operacija u Ukrajini omogućila da se prekine rad pet kijevskih laboratorija, koje su sprovodile eksperimente antraksa, kolere, afričke svinjske kuge, tularemije i leptospiroze.
On je naveo da je deo kolekcije patogena izvezen u SAD, dok su ostali sojevi uništeni u skladu sa naredbom Ministarstva zdravlja Ukrajine od 24. februara.

Ispitivanja komponenti biološkog naoružanja

„Omalovažavajući odnos prema građanima Ukrajine odlično karakteriše pragmatični pristup SAD prema organizaciji vojno-bioloških istraživanja. Razvijene zemlje se posmatraju kao poligon za ispitivanje komponenti biološkog oružja i lekova", rekao je Kirilov.
On navodi da dokumenti svedoče o faktičkom narušavanju od strane SAD i Ukrajine obaveza u okviru člana 4 Konvencije o biološkom oružju i Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija broj 1540 od 28. aprila 2004. godine.
„Nastavićemo sa analizom dokumenata koji svedoče o kršenjima američke administracije i kijevskog režima međunarodnih sporazuma o neširenju biološkog oružja i uskoro će biti objavljene informacije", izjavio je Kirilov.

O američkim biolaboratorijama u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, objasnio je on.
Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Opasne biolaboratorije u Ukrajini: Rusija razmatra poziv na svedočenje Nulandove i Bajdenovog sina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala