- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dijani Hrkalović određen kućni pritvor

© Foto : Youtube/MUP Republike Srbije/PrintscreenDijana Hrkalović
Dijana Hrkalović - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Srbije Dijani Hrkalović, optuženoj za trgovinu uticajem, danas je ukinut pritvor i određen joj je kućni pritvor uz nanogicu, saznaje Tanjug.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sud je usvojio zahtev njene odbrane i pritvor u kojem se nalazi od 24. decembra joj zamenio za meru napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor).
Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je bila do 10. decembra, kada joj je pritvor bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje.
Međutim, Tužilaštvo se žalilo na tu odluku pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije, 24. decembra kada je vraćena u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.
Zajedno sa bivšom državnom sekretarkom optužena su i dvojica bivših policijskih funkcionera.
Optužnim predlogom tužilac Hrkalovićevu tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je Tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.
Suđenje treba da počne u Specijalnom sudu 7. aprila.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala