- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poljak čuva Đokovića na vrhu – Medvedev eliminisan u Majamiju

© AP Photo / Wilfredo LeeDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Novak Đoković ostaće na prvom mestu ATP liste i posle Mastersa u Majamiju, pošto je Danil Medvedev eliminisan u četvrtfinalu od Huberta Hurkača – 7:6 (7), 6:3.
Medvedev je imao šansu da plasmanom u polufinale preuzme prvo mesto od narednog ponedeljka, ali kako je izgubio od poljskog tenisera – Đoković će ostati na čelu ATP.
Ruski teniser je lošim izdanjima na američkoj turneji – u Indijan Velsu i Majamiju – ispustio šansu da uveća prednost u Novaka Đokovića.
Danil, ne da nije uvećao prednost, nego je i izgubio prvo mesto, iako Novak Đoković nije igrao u Americi zbog pravila o virusu korona.
Novak se bez odigranog meča vratio i zadržao na prvom mestu, a u nastavku sezone imaće poteškoća da ostane na vrhu jer slede Rolan Garos, Vimbldon i drugi turniri koje je osvajao.
Ipak, to je manje važno, u ovom trenutku je mnogo bitnije da Đoković zaigra, a to će biti na Mastersu u Monte Karlu koji je na programu od 9. do 18. aprila.
Kada je reč o meču Medvedeva i Hurkača, prvi set je bio ključan. Poljak je bolje ušao u susret, poveo je 5:2 i imao šansu da rutinski osvoji prvi set, ali Rus se vratio.
Medvedev je izjednačio, zatim se ušlo u taj-brejk, i tamo je nakon velike borbe Hurkač izašao kao pobednik – 7:6 (7).
U drugom setu Danil je izgledao još lošije, slabije se kretao, tražio je medicinski tajm-aut zbog vrtoglavice i nije se mnogo pitao, 7:6 (7), 6:3.
Nastavlja se „epizoda“ ili Putin ili Vimbldon
Novo tenisko čudo dolazi iz Hrvatske
Norvežanin „spakovao“ Zvereva u džep
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala