- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ekonomista: NATO je iskoristio Ukrajinu s namerom da konačno uništi Rusiju

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck
Ukrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Borbena dejstva u Ukrajini predstavljaju rat Rusije i Amerike i njenih saveznika, koji su vlade SAD i drugih zapadnoevropskih zemalja pripremale decenijama, smatra bugarski ekonomista, akademik Ivan Angelov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Državni udar u Ukrajini 2014. godine, čiji su organizatori i ideolozi američke obaveštajne službe, može se smatrati početkom Trećeg svetskog rata Amerike protiv Rusije, objašnjava ekonomista. Po njegovom mišljenju, Rusija je u tom trenutku trebalo da interveniše i uguši puč uz manje napora i žrtava.

„Ali ona nije to učinila. Amerika i druge zemlje NATO-a iskoristile su to vreme za pripremu svojih budućih akcija s namerom da konačno unište Rusiju tako što su naoružavale ukrajinsku vojsku i ispirale mozak ukrajinskom stanovništvu“, piše Angelov u članku za portal „Epicentar“.

Po njegovom mišljenju, u aktuelnoj situaciji važne odluke ne donosi predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, nego njegovi američki „prijatelji“ koji se rukovode svojim interesima, a ne interesima ukrajinskog naroda koji strada.
Angelov je takođe ogorčen reakcijom SAD na obelodanjene informacije o biološkim laboratorijama u Ukrajini koje finansira Pentagon.
„Ne mogu da zamislim kakva bi sumanuta antiruska kampanja bila pokrenuta ako bi se deseti deo takvih otkrića o istraživanju biološkog oružja doveo u vezu sa Rusijom! Do sad se ništa slično nije pojavilo, ali je već počela antiruska kampanja o tome da će Rusija upotrebiti hemijsko i biološko oružje. Kakav je to antiruski demon koji je zahvatio anglosaksonske vladajuće krugove i njihove medije!“, pita se stručnjak.
Kako kaže, SAD nemaju pravo da nazivaju Rusiju agresorom, jer su one u određenom periodu „demokratizovale“ Vijetnam, Irak, Libiju, Avganistan i mnoge druge zemlje.
Angelov smatra da je zabrinutost Rusije po pitanju širenja NATO-a osnovana, istakavši da bi „američka Vlada i američki narod verovatno bili van sebe“ kada bi se ruske trupe iskrcale na južnoj granici sa Meksikom ili na severnoj granici sa Kanadom, „a sada žele da se Rusija ponaša dobrodušno po tom pitanju“.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Municija za automatsku pušku - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Neslaganja u Bugarskoj: Demokrate bi da isporuče oružje Ukrajini, socijalisti kategorično protiv
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala