- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američka organizacija protiv politike SAD – bez sankcija Rusima, Habib u Kući slavnih

© REUTERS / PETER CZIBORRADejna Vajt, prvi čovek UFC, sa navijačima u Londonu
Dejna Vajt, prvi čovek UFC, sa navijačima u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
UFC, američko MMA telo, ujedno i najjače na svetu, jedna je od retkih sportskih organizacija koji nije suspendovala ili uvek sankcije Rusima, što je za veliko poštovanje jer Dejna Vajt i saradnici nisu pali pod pritiskom politike SAD.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novinar Sputnjika Ivan Orehov bavio se ovom temom i prvim čovekom Dejnom Vajtom koji je još jednom pokazao da je čovek od principa.
Prethodnih nedelja svedoci smo neverovatnog upliva politike u sport, ali i u ostale sfere koje nemaju veze sa politikom, što nas je dovelo do masovnih sankcija i suspenzija ruskih sportista, umetnika...
Ipak, u takvom svetu ima i nekih koji drže do principa i koji stvarno misle da politici nije mesto u sportu, i to je upravo UFC.
Ruski borci niti su suspendovani, niti trpe sankcije, bore se pod zastavom Rusije i nose obeležja svoje domovine.
„U protekle tri nedelje u glavnoj svetskoj MMA organiziciji borilo se deset ruskih boraca, a Magomed Ankalajev i Aleksandar Volkov bili su i na posterima dva od poslednja tri turnira. Naravno, mnoge od ovih borbi najavljivane su još u zimu, ali posle velikih dešavanja u geopolitičkoj sferi nijedna od borbi naših sportista nije otkazana iz 'nesportskog' razloga“, navodi Orehov.
Dejna Vajt rekao je da njihovo takmičenje nema nikakve veze sa politikom i da oni rade samo svoj posao.
UFC je sredio i problem sa vizama, pošto se nedavni spektakl održavao u Londonu, a poznato je da su Britanci uveli jake sankcije državljanima Rusije.
„Uprkos strahu od leta za London, Volkov je ipak stigao do glavnog grada Velike Britanije. Kako je sam Drago priznao u razgovoru za Sputnjik, UFC je uložio sve napore da njegova borba sa Britancem Tomom Aspinalom ipak bude održana“, piše Orehov.
U nastavku teksta ruski novinar piše o tome kako zastava Rusije nije zabranjena, kao i da se UFC neometano emituje na malim ekranima u Rusiji.
Normalno, spominje se i veliko priznanje za Habiba Nurmagomedova koji je nedavno primljen u Kuću slavnih američke MMA organizacije.
Vladimir Putin i Habib Nurmagomedov - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Nurmagomedov ostao bez teksta – Rus u Kući slavnih /video/
Habib se penzionisao u oktobru 2020. godine nakon pobede protiv Džastina Gejčija, čime je profesionalnu karijeru završio bez poraza, 29-0.
Usred konflikta između Rusije i Ukrajine, ruski MMA borac primljen u Kuću slavnih UFC-a, što samo govori o tome koliko Vajta ne zanima politika i gleda samo interese svoje organizacije, interese sporta.
U zaključku teksta Orehov podseća na reči bivšeg ruskog MMA borca Olega Taktarova koji je imao samo lepe reči za Dejnu Vajta.
„Vajt je ostao veran svojoj profesiji, nije podlegao modi rusofobije. Nije pokazao nikakvu manifestaciju nacizma i išao je protiv gomile javnog mnjenja. Veliki! Ne sećam se takvih njegovih koraka ranije, ali ovo zaslužuje veliko poštovanje. Vajt je rekao da ima svoju kompaniju, svoju politiku. Nije ga briga šta se dešava u svetu, on ima svoj biznis i sport. Vajt ima srce, on je profesionalac“, rekao je Taktarov.
Rus o neprijatnostima iz Londona: „Rekli su mi da ne pričam o Rusiji“
Neverovatan nokaut – nekada nije bezbedno biti ni sudija /video/
Nurmagomedov ostao bez teksta – Rus u Kući slavnih /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala