- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U toku je plansko pregrupisavanje ruskih snaga kod Kijeva i Černjigova

© UPSI MO RFRuski sistem "Iskander"
Ruski sistem Iskander  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Na kijevskom i černjigovskom pravcu u toku je plansko pregrupisavanje ruskih snaga, saopštio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov na redovnom brifingu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je naveo, u prvoj fazi operacije planirano je bilo da se natera protivnik da snage koncentriše u velikim gradovima (za njihovu odbranu), da ih parališe. Plan nije bio da se napadaju gradovi, kako bi se izbegle civilne žrtve.
"Trebalo je naneti takav poraz oružanim formacijama kijevskog režima da oni ne bi mogli da se koriste na glavnom pravcu dejstva naših Oružanih snaga – u Donbasu. To je realizovano", objasnio je Konašenkov.
On je dodao da su ruski avioni i dronovi pogodili danas 69 vojnih objekata u Ukrajini, između ostalih: tri komandna centra, dva višecevna raketna bacača, osam skladišta naoružanja i raketno-artiljerijsko naoružanje i 52 uporišta i područja gde je bila nagomilana velika količina oklopne tehnike.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su i dva ukrajinska drona u području Balakleja i Verhnjetorecka u Donbasu.

"Oružane snage Rusije su tokom ofanzive probile dobro utvrđenu odbranu protivnika, prešle reku Šajtanka i vode borbe protiv jedinica 53. mehanizovane brigade na ulazu u mesto Velika Novoselka. U toku je čišćenje mesta Zlatna Niva od ekstremističkih bataljona. Napredovali su osam kilometara. U ovom području uništeno je oko 50 osoba, tri tenka, pet oklopnih vozila, osam automobila različite namene", rekao je ruski general.

Podsetimo, u Istanbulu je 29. marta održana još jedna runda rusko-ukrajinskih pregovora koji su trajali oko tri časa. Na kraju pregovora, Vladimir Medinski, pomoćnik ruskog predsednika koji je kao i prethodno predstavljao rusku delegaciju, izjavio je da će Rusija značajno smanjiti vojnu aktivnost u pravcu Kijeva i Černigova.
Američki razarač Karni na Crnom moru tokom vojnih vežbi Morski povetarac 2019  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Amerika povukla sve ratne brodove iz Crnog mora, Rusija nastavlja ofanzivu u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala