- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Slovačka traži od Rusije da smanji broj diplomata u zemlji, ambasador pozvan u MIP

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaBratislava, prestonica Slovačke
Bratislava, prestonica Slovačke - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Vlasti u Slovačkoj traže da se smanji broj diplomata ruske ambasade u Bratislavi za 35 ljudi, izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Slovačke.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Slovačka je naredila da se smanji broj diplomata ruske ambasade za 35 ljudi“, navodi agencija „Rojters“ izjavu predstavnika Ministarstva inostranih poslova Slovačke.

Ambasada Rusije je potvrdila Sputnjiku informaciju o odluci Ministarstva inostranih poslova Slovačke, saopštio je portparol ambasade Vitalij Žitnjuk.
„Potvrđujem da je danas u Ministarstvo inostranih poslova Slovačke pozvan ruski ambasador u Bratislavi Igor Bratčikov, kome je saopštena ta odluka. Još se utvrđuje koliko će diplomata biti manje u ruskoj ambasadi“, rekao je Žitnjuk.
Ambasador Slovačke u Moskvi je 28. marta pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je saopšteno da Moskva proteruje troje slovačkih diplomata kao odgovor na proterivanje troje ruskih diplomata iz Slovačke.
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Rusija proteruje troje slovačkih diplomata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala