Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sindikati na Kosovu i Metohiji upozoravaju na proteste, traže sastanak s Kurtijem i Zakon o platama

© Flickr / Antti T. NissinenPriština, Kosovo
Priština, Kosovo - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Savez nezavisnih sindikata u južnoj srpskoj pokrajini najvio je da će, ukoliko se Vlada u Prištini ne odazove sastanku do 8. aprila i ne ispuni njihove zahteve koji se odnose na Zakon o platama, organizovati proteste. Proteste najavljuju i ostali sindikati, prenosi Ljajmi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Još nemamo odgovor iz Vlade za Zakon o platama, danas imamo sastanak sa sindikatima i uputili smo još jedan zahtev za sastanak sa Vladom, ali ako to ne bude prihvaćeno krećemo sa protestima. Tako da ćemo 8. aprila imati prvi protest. Tražili smo sastanak sa premijerom, ali nismo dobili odgovor. Počećemo sa protestima, onda možemo da preduzmemo druge akcije“, rekao je predsednik Unije nezavisnih sindikata Adte Hikoli.
On je dodao da su zahtevi sindikata dodela naknada od 100 evra za sve radnike u javnom sektoru do izrade i donošenja Zakona o zaradama, izmene penzijskog sistema i Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji još nije na snazi.
I Savez sindikata zdravstva i takozvana Kosovska policija upozorili su da će preduzeti sindikalne akcije, ali za sada nisu pominjali proteste.
Predsednik Saveza sindikata zdravstva Bljerim Silja izjavio je da će posle 7. aprila, kada će biti održan kongres Saveza, objaviti saopštenje za javnost. On je dodao da će akcije biti usaglašene sa ostalim sindikatima.
Predsednik Sindikata tzv. kosovske policije Imer Zećiri kazao je da sindikat koji predstavlja takođe čeka odgovor Vlade na zahteve koje je uputio.
„Očekujemo da ćemo ove nedelje dobiti odgovore na naše zahteve i bez dobijanja odgovora ne mogu ništa da kažem. Ali, čekamo da vidimo da li su napravljene neke izmene koje smo tražili u Zakonu o platama i onda ću pozvati Upravni odbor i razgovarati o sledećim koracima, ali sačekaćemo do kraja ove nedelje", rekao je Zećiri, preneo je „Kosovo onlajn“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala