- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Šefovi odeljenja Pentagona učestvovali u pravljenju biološkog oružja u Ukrajini

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaLaboratorija u Gruziji
Laboratorija u Gruziji  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Šefovi odeljenja i službenici Pentagona, kao i zaposleni njegovih glavnih kompanija-podizvođača učestvovali su u stvaranju komponenti biološkog oružja u Ukrajini, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Po njegovim rečima, Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja da proučava dokumenta koja su dobijena od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, a koja se odnose na tajnu vojno-biološku aktivnost SAD u Ukrajini.

„Tokom proučavanja novih materijala, ruski stručnjaci snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu identifikovali su konkretne zvaničnike koji su učestvovali u stvaranju komponenti biološkog oružja. To su šefovi odeljenja i službenici Ministarstva odbrane SAD, kao i zaposleni njegovih glavnih kompanija-podizvođača. Kako pokazuje istraživačko novinarstvo u zapadnoj štampi, ove kampanje su bile direktno povezane sa sinom aktuelnog predsednika SAD Hanterom Bajdenom“, istakao je general-major.

Kako je naglasio, usled specijalne operacije ruskih Oružanih snaga, „prekinuta su istraživanja u ukrajinskim biološkim laboratorijama u kojima se, po nalogu Pentagona, radilo sa sojevima uzročnika posebno opasnih infekcija“.
„Jedan broj dokumenata iz tih laboratorija svedoči o sakrivanju identiteta ispitanika i ozbiljnog rizika po njihove živote“, precizirao je Konašenkov.
Ministarstvo odbrane Rusije takođe je saopštilo da dokumenta, dobijena od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, govore o planovima Kijeva da upotrebi bespilotne letelice koje mogu da nose i raspršuju smrtonosne supstance.
Kako je istakao Konašenkov, otkrivene činjenice dokazuju da je kijevski režim ozbiljno razmatrao mogućnost da upotrebi biološko oružje protiv stanovništva Donbasa i Rusije.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Biološka opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Tajni rad na smrtonosnim patogenima: Kako je Pentagon infiltrirao biološke laboratorije u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala