Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Protest pijačnih prodavaca, privrednika i prosvetara u Beogradu

© Tanjug / ZORAN ZESTICProtest pijačnih prodavaca u Beogradu
Protest pijačnih prodavaca u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
U centru Beograda održana su tri protesta — pijačnih prodavaca, privrednika i prosvetara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pijačni prodavci zahtevaju da budu izuzeti od nove elektronske fiskalizacije, koja predviđa da od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase i izdaju račune.
Protest je počeo u 12 sati na Savskom trgu, odakle su pijačni prodavci krenuli ka Vladi Srbije zbog čega je bio blokiran saobraćaj u Nemanjinoj ulici.
Prodavci sa beogradskih pijaca, ali i iz drugih gradova i mesta u Srbiji, nosili su transparente sa natpisom „Nećemo kase“, preneo je Tanjug.
Prelazni period za novi model fiskalizacije traje od 1. novembra prošle godine do kraja aprila, a svi obveznici biće dužni da na novi model pređu od 1. maja.
Otprilike u isto vreme u centru grada protest su organizovali i mali privrednici nezadovoljni, kako kažu, položajem domaćih privrednika, kao i prosvetari srednjih stručnih škola koji traže bolje uslove rada i veće plate.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala