- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume poručio Evropi: Sami ste učinili sve da potkopate poverenje u dolar i evro

© Sputnik / Maksim BlinovPredsednik Državne dume Vjačeslav Volodin
Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin poručio je evropskim zemljama da prestanu da traže izgovore jer imaju sve tržišne mogućnosti da plaćaju gas u rubljama. Kako je rekao, evropske države su same učinile sve da potkopaju poverenje u dolar i evro.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Evropski političari moraju da prestanu sa pričom i traženjem izgovora zašto njihove zemlje ne mogu da plaćaju u rubljama. Trebalo je da misle ranije. Sami su učinili sve da potkopaju poverenje u dolar i evro kako bi Rusija odustala od uzajamnih plaćanja u tim valutama“, objasnio je Volodin, ističući da „ukoliko žele da dobiju gas – moraju da traže rublje“.
Predsednik ruske Dume apelovao je na kolege iz nacionalnih parlamenata neprijateljskih zemalja da ozbiljnije shvate plaćanje u rubljama.
„Sankcionom politikom, pokušavajući da izolujete nas, izolovali ste sami sebe. Za donete odluke mora da se odgovora“, konstatovao je.
On je predložio da se prošiti spisak ruske robe koja se izvozi za rublje, uključujući prodaju žita i nafte za valutu Ruske Federacije.
„Bilo bi ispravno da se, tamo gde je korisno za našu zemlju, proširi lista robe koja se izvozi za rublje, odnosno đubriva, žitarice, nafta, ugalj, metali, drvo i drugo“, dodao je Volodin.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin naložio Centralnoj banci, „Gaspromu“ i vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima. Ruski lider je prošle nedelje doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama.
Ventil u gasnoj kompresorskoj stanici   - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Peskov: Zapad mora da shvati da će gas morati da plaća u rubljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala