- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Početak puta prema Parizu“ – srpski strelci zadovoljni posle uspeha na EP

© Foto : Olimpijski komitet SrbijeAndrea Arsović i Sanja Vukašinović
Andrea Arsović i Sanja Vukašinović - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
„Na Evropskom prvenstvu u Hamaru ostvarili smo istorijski uspeh osvajanjem devet medalja, četiri juniorske i pet seniorskih, a Srbija je prva u ukupnom plasmanu nacija“, izjavio je predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Posle ovog šampionata sedmoro naših strelaca je kategorizovano u program Olimpijskog komiteta za Igre u Parizu. Ove godine verujem da ćemo ostvariti i prve kvote, a posebno smo srećni što stasava nova generacija juniora“, izjavio je Putnik na konferenciji za medije u Beogradu i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije jer je, kako je naveo, streljaštvo skup sport i nije samoodrživ.
Zorana Arunović, koja je na šampionatu osvojila zlatnu timsku medalju i bronzu „u miksu“ sa Damirom Mikecom, izjavila je da bi svoj nastup ocenila „sedmicom“.
„Smatram da imam dosta mesta za napredak, što me posebno raduje pred SP u drugoj polovini ove godine“, rekla je Arunović i naglasila da je ekipno zlato prvi put osvojeno bez Bobane Veličković, ali da je ona, bez obzira što više nije sa nama, i dalje deo tima.
Damir Mikec  - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
SPORT
Dominacija srpskih strelaca na Evropskom prvenstvu
Damir Mikec je rekao da je kontinuitetom osvajanja medalja Srbija pokazala da je velesila u sportu.
Zvanično smo prvi u Evropi kao tim, to je veliki uspeh i mnogo nam znači. Verujem da ćemo na Svetskom prvenstvu u Kairu ove godine doneti nove medalje i prve kvote za Pariz“.
Mlada Teodora Vukojević, koja je kao juniorka osvojila zlato u seniorskoj konkurenciji, zahvalila se kolegama na podršci, kao i Lazar Kovačević, koji je u miksu sa Andreom Arsović osvojio srebro.
Arsovićeva je rekla da se u veoma uzbudljivom finalu isplatio uloženi rad.
„Verujem da ćemo u budućnosti samo nastaviti da nižemo rezultate. Posebno hvala mom treneru Draganu Doneviću. Ovo je samo početak našeg puta prema Parizu“, istakla je Arsovićeva.
Dominacija srpskih strelaca na Evropskom prvenstvu
Novo zlato za Srbiju – Zorana, Brankica i Jasmina „upucale“ petu medalju
Treća medalja za Srbiju – Andrea i Lazar upucali srebro
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala