- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dončić uništio Lejkerse, Janis „zaključao“ Embida! /video/

© AP Photo / Matt SlocumJanis Adetokumbo (Milvoki Baks) i Džoel Embid (Filadelfija 76ers) u direktnom duelu
Janis Adetokumbo (Milvoki Baks) i Džoel Embid (Filadelfija 76ers) u direktnom duelu - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
U noći između utorka i srede odigrano je nekoliko veoma zanimljivih utakmica. Slovenac Luka Dončić je razbio Los Anđeles Lejkerse, dok je pobedu svojoj ekipi doneo Grk Janis Adetokumbo sjajnom blokadom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dončić je sa Dalas Maveriksima pobedio Los Anđeles Lejkerse rezultatom 128:110, a u jednom trenutku je bilo i +37 za domaćina.
Gostima, istini za volju, nisu igrali ni Entoni Dejvis ni Lebron Džejms, a Luka je izdominirao za manje od pola sata sa tripl-dablom od 34 poena i po 12 skokova i asistencija.
Priliku je dobio i Boban Marjanović, ali srpski centar za dva minuta na parketu nije ostvario nikakav učinak sem jednog promašaja.
Na drugoj strani istakli su se Malik Monk sa 28 i Rasel Vestbruk sa 25 poena.
U duelu dva MVP kandidata, Grk Janis Adetokumbo je pobedio Kamerunca Džoela Embida na gostovanju – odnosno, Milvoki Baksi su savladali Filadelfija 76erse rezultatom 118:116.
Adetokumbo je upravo bio taj koji je doneo pobedu – i to „zalepivši“ Embida pri šutu za pobedu, nakon što je Džejms Harden teško promašio trojku.
Grk, inače dvostruki MVP lige, bio je dominantan i u statistici sa 40 poena, 14 skokova i šest asistencija, dok su ga pratili Kris Midlton sa 22 poena, devet skokova i sedam asistencija i Džru Holidej sa 18 poena, osam skokova i deset asistencija.
Na drugoj strani Harden je imao 23 poena i devet asistencija, a Embid 29 poena, 14 skokova i sedam asistencija.
NBA rezultati, utorak na sredu:
Filadelfija – Milvoki 116:118
Vašington – Čikago 94:107
Bruklin – Detroit 130:123
Dalas – Lejkers 128:110
Klipers – Juta 121:115
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala