- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ako imaju dokaze, zašto nisam u zatvoru

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je u utorak drugi put saslušan u Tužilaštvu BiH u predmetu Pavlović banka, ponovio je danas da je reč o političkom procesu i da su mu tužioci rekli da nemaju dokaza protiv njega, jer bi u suprotnom već bio u zatvoru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Za sarajevsku N1 tv., Dodik je rekao da su mu u Tužilaštvu rečene tri stvari.
"Prva je da je nepoznat novac koji sam ja primio na banci, što je po sebi nenormalno. Na banci 2007. godine kreditni odbor je odobrio taj kredit i prebacio na moj račun. Za to postoje dokumenti. Banka je dužna da čuva dokumentaciju pet godina. Za taj ugovor iz 2007. godine sam dobio četiri posto kamate koju sam imao po ugovoru iz 2007. a onda je 2008. povećana na sedam posto, koju i danas plaćam. Od 2008. taj kredit iz 2007. ne postoji jer je zatvoren. Dokumentacija se čuvala do 2013., a 2016. godine tužilac kreće u istragi i kaže taj ugovor ne postoji", naveo je Dodik.
Drugo što mu je tužilac rekao je, kako kaže, pečat vlade. Naveo je da ako je "on stavio Vladu RS da bude garant i da vraća njegov kredit on je onda za zatvor."
"Treća stvar koju su mu tužioci rekli je da su neke druge osobe za njega uplaćivale rate kredita. Nije mu jasno zbog čega se 15 godina priča o tome", naveo je i upitao zašto je sve pokrenuto tek 2016. godine.
"Ovo je apsolutno politički motivisano i to su mi rekli tužioci. Nemaju dokaza, da su imali pritvorili bi me", rekao je Dodik.
Govorio je o čemu je razgovarao sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom i rekao da je tema bila situacija u Ukrajini, ali i izgradnja gasnih elektrana.
“Ovde postoje određene poslovne operacije koji Rusi imaju. Imali smo ranije razgovor da se gradi gasovod prema Banjaluci i imali smo neke razgovore vezane za izgradnju gasnih elektrana. To su ekološki čisti projekti. Potpisali smo i memorandum o tome. Kad se normalizuje situacija ponovo treba krenuti o tome. Ako napravimo gasovod to bi za privredu RS bila velika stvar. Dobili smo po povlaštenoj cijeni gas od Rusije i uvođenjem njihovog Gasproma, izgradnjom gasovoda i termoelektrana, tu cenu nisku bi održali za čitavu BiH”, rekao je Dodik.
Dodao je da će nakon uspostavljanja mira doći do normalizacije odnosa i nastavka tih projekata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala