- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Brus Vilis se povlači iz glume zbog bolesti

© AP Photo / Charles SykesBrus Vilis
Brus Vilis - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Zvezda akcionih filmskih hitova privodi karijeru kraju pošto mu je dijagnostikovan jezički poremećaj (afazija) koji utiče na njegovu sposobnost da komunicira.
Vilisova porodica je podelila tu vest na Instagramu večeras, navodeći da je poruka upućena Brusovim fanovima.
"Kao porodica želeli smo da podelimo da je naš voljeni Brus imao neke zdravstvene probleme i da mu je dijagnostikovana afazija, koja utiče na kognitivne sposobnosti. On će zbog toga napraviti pauzu u glumačkoj karijeri koja mu je značila mnogo", navodi se.
Porodica je dodala da prolazi kroz veoma izazovne trenutke i da je zahvalna za ljubav, saosećanje i podršku koja dolazi od njegovih prijatelja, kolega, fanova.
Afazija je stečeni poremećaj govora, koji nastaje kao posledica moždanog oštećenja, a simptomi se ispoljavaju u vidu nemogućnosti govora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala