- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Detalji o upisu u srednje škole: Kako, gde i koji su važni datumi

© Sputnik / Jovana VukotićUčenici iz Srbije tokom posete imaju priliku da vide kako zadatke savladavaju njihovi moskovski vršnjaci.
Učenici iz Srbije tokom posete imaju priliku da vide kako zadatke savladavaju njihovi moskovski vršnjaci. - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Svršeni osnovci će i ove godine u srednju školu moći da se upišu elektronski preko portala Moja srednja škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete i navelo da će preko tog portala moći da se obave i sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Putem portala roditelji će od 4. do 7. aprila moći da prijave decu za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.
Prijemni ispiti za ove škole, navodi se u saopštenju, biće održani u srednjim školama od 13. do 22. maja, a roditelji će rezultate moći da pogledaju onlajn.
Završni ispit za svršene osnovce biće održan od 27. do 29. juna a roditelji će preliminarne rezultate ovog ispita moći da nađu na portalu Moja srednja škola 1. jula.
Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.
I lista želja će moći da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 6. jula, a oni koji listu ne podnesu elektronski mogu je podneti u papirnom obliku u školama, 6. i 7. jula.
Iz Ministarstva prosvete navode i da će 13. jula na portalu moći da se vidi lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama a putem portala Moja srednja škola đaci će moći da se upišu decu u srednju školu.
Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala