- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grk pozvao na ravnopravnost, usledio je odgovor: „A, da on igra devet setova?“

© AP Photo / Seth WenigStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Stefanos Cicipas, grčki teniser, iznenadio je javnost pred turnir u Majamiju izjavom da bi teniserke takođe trebalo da igraju mečeve u pet setova. Povodom ovoga novinari su odlučili da pitaju Naomi Osaku šta misli o izjavi jednog od najboljih igrača sveta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Grčki teniser je u Majamiju privukao pažnju javnosti iako, u tom trenutku, još nije ni zaigrao prvi meč na Mastersu.
Cicipasu je na konferenciji postavljeno pitanje o tome da li više voli da igra mečeve u dva ili tri dobijena seta, da bi se on osvrnuo na koleginice i ženski tenis.
„Ne bih da napravim neku vrstu priče od ovoga. Imate takođe i tu stvar o jednakim nagradama, žene primaju isto novca koliko i muškarci iako igraju u dva dobijena seta. Rekli su mi da su žene spremnije i izdržljivije od muškaraca. Ne znam, možda bi onda mogle da igraju takođe pet setova“, izneo je mišljenje Cicipas.
Ova izjava odjeknula u teniskom svetu, a Naomi Osaka, koja je upitana da prokomentariše ovakav stav, nije imala mnogo razumevanja.
Da li on želi da igra devet setova? Ako on hoće da produži moje mečeve, želim i ja njegove“, rekla je uz osmeh Osaka.
„Da li je on započeo da priča o tome ili su mu novinari postavili to pitanje?“, upitala je Osaka.
Kada su novinari odgovorili da je Stefanos sâm počeo da priča o tome, bez da je upitan, Japanka je nastavila.
„Stefanos je baš smešan. Ne znam, mislim da bi to dovelo do velikih promena u tenisu. Drugačiji bi bili treninzi i sve ostalo. Bilo potrebno mnogo vremena da se to uvede kao pravilo, ali opet, muškarac priča o ženskom sportu... mislim da ta ideja svakako neće naići na odobravanje“, dodala je Osaka.
Cicipas je aludirao na meč sa Novakom Đokovićem kada je u finalu Rolan Garosa prošle sezone vodio sa 2:0 u setovima protiv srpskog asa koji je uspeo da preokrene i dođe do trofeja.
Grčki teniser koji je trenutno peti na svetu od prošle sezone ima problema sa povredama, a to se odrazilo i na početak ove sezone. Prvi put Cicipas je otkrio i da je razmišljao i povlačenju.
„Prošla godina je bila teška. Sećam se da sam se osećao užasno posle meča sa Andrejem Rubljovim u Torinu. Nisam mogao da serviram kako sam želeo, da udaram bekhend ili forhend. Niko nije mogao da mi pomogne. Nekoliko dana sam razmišljao o povlačenju, ali suviše sam mlad da bih sve završio. U tom trenutku sam se osećao bespomoćno, ali sam rešio problem i sada sam optimističan“, zaključio je Cicipas.
Peti reket sveta u drugom kolu Mastersa u Majamiju igraće protiv Džefreja Džona Volfa, američkog tenisera.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Lepe vesti za Novaka iz Njujorka, ali nije sve još gotovo
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Poljakinja iskoristila šokantno povlačenje i ispisala istoriju
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Šok u Majamiju – Kirjos razbio Rubljova!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala