- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proteruje po troje diplomata iz Letonije i Estonije

© Sputnik / Alekseй KudenkoZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Rusija je objavila o recipročnim merama za proterivanje diplomata iz baltičkih zemalja: povučene su akreditacije za četvoro zaposlenih u ambasadi Litvanije u Moskvi, troje u ambasadi Letonije i troje predstavnika ambasade Estonije i pskovske kancelarije Generalnog konzulata Estonije u Sankt Peterburgu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ambasadori tri baltičke zemlje – Letonije, Litvanije i Estonije – pozvani su ranije u rusko Ministarstvo.
„Šefovima diplomatskih misija uručen je oštar protest u vezi sa provokativnim, neopravdanim akcijama proterivanja zaposlenih u ruskim ambasadama u ovim baltičkim državama“, ističe se u saopštenju.
„Na osnovu principa reciprociteta, objavljeno je da se povlači akreditacija četvorici zaposlenih u ambasadi Litvanije, trojici u ambasadi Letonije, kao i trojici predstavnika ambasade Estonije i pskovske kancelarije generalnog konzulata Estonije u Sankt Peterburgu. Od njih se zahteva da napuste Rusku Federaciju u istom roku koji su dati za odlazak zaposlenima u ruskim diplomatskim predstavništvima iz baltičkih zemalja“, dodaje se u saopštenju.
Ranije je saopšteno da su Estonija i Letonija trojicu ruskih diplomata proglasile personama „non grata“, do su četvorica proterana iz Litvanije.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je tom prilikom saopštilo da će na ova neosnovana proterivanja ruskih diplomata uslediti odgovarajući odgovor.
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Tri baltička ambasadora pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala