- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predstavnik Evropske komisije: Evropska unija odbija da plaća ruski gas u rubljama

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Evropska unija i države-članice G7 su razmatrale pitanje plaćanja ruskog gasa i došle do zaključka da nemaju nameru da plaćaju ruski gas u rubljama, izjavio je zvanični predstavnik Evropske komisije Erik Mamer.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Što se nas tiče, mi smo rekli, da se isporuke moraju realizovati uz plaćanje u dolarima ili evrima“, podvukao je predstavnik Evropske komisije na brifingu u Briselu.

Evropski komesar za energetiku Kadri Simson je takođe komentarisao plaćanje ruskog gasa u rubljama i naveo da Evropska komisija ne smatra da je takvo plaćanje moguće. On je dodao da su se partneri iz G7 usaglasili da pozovu sve kompanije, koje se nalaze u njihovim zemljama, da se ne slože sa tim predlogom.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin naložio Centralnoj banci, „Gaspromu“ i vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima. Ruski lider je prošle nedelje doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama.
Ranije je ministar ekonomije i zaštite klime Nemačke Robert Habek saopštio da je Nemačka spremna za sve scenarije prekida uvoza prirodnog gasa iz Rusije, uključujući opciju pri kojoj će Moskva jednostrano obustaviti isporuke.
Ventil u gasnoj kompresorskoj stanici   - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Peskov: Zapad mora da shvati da će gas morati da plaća u rubljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala