- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Počinje 69. Martovski festival

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaFilmska traka
Filmska traka - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi, 69. Martovski festival održaće se od 29. marta do 2.aprila u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U petodnevnom trajanju publici će biti predstavljen bogat filmski i revijalni program podeljen u nekoliko takmičarskih kategorija. Deo festivala su i brojne tribine, razgovori sa gostima, master-klasovi, promocije knjiga i drugi prateći programi.
Ovogodišnjem dobitniku festivalske nagrade za životno delo,profesoru Nikoli Lorecinu,nagrada će biti uručena na svečanom otvaranju manifestacije.
Organizatori najavljuju da će i ovogodišnji festival proteći u znaku susreta filmskih autora, producenata, distributera iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnika renomiranih filmskih festivala, novinara i kritičara, studenata i profesionalaca.
„Martovski festival je mesto za promociju dokumentarnog, animiranog, kratkometražnog i eksperimentalnog filma, platforma za inspiraciju i razvoj novih ideja, kao i prilika za domaću publiku da pogleda uzbudljive, pažljivo odabrane aktuelne naslove, koje inače nema prilike da vidi u bioskopskoj ponudi“, podsećaju organizatori.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala