- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: SAD koriste metode za selektivno inficiranje ljudi

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaZnak za biološku opasnost
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Skupljaju se činjenice da Sjedinjene Američke Države koriste metode za stvaranje bakterija i virusa koji selektivno inficiraju određenu ljudsku populaciju, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Suprotno Konvenciji o zabrani razvoja, proizvodnje i skladištenja bakteriološkog i toksičnog oružja, Pentagon je po celom svetu stvorio stotine bioloških laboratorija u kojima se, prema dostupnim dokumentovanim dokazima, sprovodi aktivna vojno-biološka aktivnost“, rekao je Patrušev u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.
„Nagomilavaju se takođe i činjenice koje svedoče o radu Amerikanaca na korišćenju u vojne svrhe metoda sintetičke biologije, koji omogućavaju da se mikroorganizmima daju nove karakteristike, poveća njihova patogenost, stvore bakterije i virusi koji utiču na određenu, specifičnu populaciju“, precizirao je Patrušev.
Glavni ruski bezbednjak smatra da zemlje G7 treba pre svega da pitaju SAD da li spremaju provokacije hemijskim oružjem.
Vojnici hemijsko-biološke jedinice Oružanih snaga SAD - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
RUSIJA
„BioBajden“: Zaharova otkrila „đavolski plan“ Amerike u Ukrajini
„Očigledno je da stvaranje biološkog oružja od strane Vašingtona i njegova nespremnost da uništava otrovne materije imaju vrlo specifične ciljeve. G7 bi pre svega trebalo da pitaju Sjedinjene Američke Države o njihovim planovima da koriste ove vrste oružja za masovno uništenje, o tome da li Vašington sprema provokacije sa primenom hemijskog oružja, da li namerava da zabranjeno oružje predaje teroristima i neonacistima“, naglasio je Patrušev.
Patrušev smatra da bi SAD morale da objasne Evropljanima pravu svrhu sredstava namenjenih za finansiranje ukrajinskih bioloških objekata iz fonda na čijem je čelu (sin američkog predsednika) Hanter Bajden.
Prema njegovim rečima, ceo svet je zainteresovan za odgovore na ova pitanja.
„Ali SAD, navikle da zanemaruju glasove svetske zajednice i ne prepoznaju vrednost ljudskih života, cinično ignorišu ova pitanja“, primetio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Zapad može da organizuje provokacije sa hemijskim oružjem

Zapad mogao bi da kuje planove za organizovanje provokacija uz upotrebu otrovnih i toksičnih supstanci, dodao je on.
„Moguće je da i sam Zapad kuje planove za organizovanje ovakvih provokacija. Upravo zemlje sadašnjeg kolektivnog Zapada imaju najveće iskustvo u upotrebi bojevih otrova i toksičnih supstanci. Nemci u Prvom svetskom ratu, Japanci u tridesetih godina, Amerikanci u Vijetnamu, a da ne govorimo o hemijskim provokacijama u Siriji“, ocenio je Patrušev.
On je istakao da Rusija čvrsto sledi koncept zabrane razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja. Rusija je uništila sve zalihe ovog oružja, što su potvrdili i američki stručnjaci.
Sa druge strane, SAD još uvek nisu likvidirale svoje zalihe hemijskog oružja, koristeći razne izgovore za odlaganje ovog procesa, zaključio je Patrušev.
Američki predsednik Džozef Bajden je posle hitnog samita NATO-a 24. marta izjavio da će SAD i njihovi saveznici „odgovoriti“ ako Rusija odluči da upotrebi hemijsko oružje u Ukrajini, pri čemu će odgovor zavisiti od karaktera upotrebe.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Neke od njih je finansirao i sin predsednika SAD Hanter Bajden.
Biološka opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Tajni rad na smrtonosnim patogenima: Kako je Pentagon infiltrirao biološke laboratorije u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala