- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: London se trudi da nadmaši SAD u rusofobiji, Japan antiruskom politikom radi protiv sebe

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Velika Britanija sada nastoji da nadmaši SAD po rusofobiji,izjavio je sekretar saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Stari imperijalistički kompleksi ne mogu tak brzo da se ižive, posebno ako vaš stariji brat postane vaša bivša kolonija. Zato se London tako trudi da nadmaši Vašington po pitanju rusofobije“, rekao je Patrušev u intervjuu za nedeljnik „Argumenti i fakti“.

Ako u retorici Vašingtona još može i da se nađe „neka zdrava misao“ u britanskoj se mogu čuti „samo pretnje i uvrede“, dodao je on.

O Japanu

Japan zauzeo oštru antirusku poziciju po modelu Vašingtona, ocenio je Patrušev i dodao da Tokio do danas nije obnovio do kraja svoj suverenitet.
„Treba biti svestan da posle kraha 1945. godine i višegodišnje američke okupacije koja je potom usledila Japan nije obnovio svoj suverenitet u pinom obimu. Zbog toga je japanska vlada zauzela oštru antirusku poziciju po ugledu na Vašington“, rekao je on.
Upravo zbog toga vlasti Japana ignorišu svoje nacionalne interese i rade na štetu sopstvene privrede raskidajući višegodišnje veze japanskog biznisa sa ruskim tržištem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala