- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina: Pokušaji Vašingtona da obuzda Moskvu i Peking neće biti uspešni

© REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINSTrg Tjenanmen u Pekingu
Trg Tjenanmen u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Pokušaji Sjedinjenih Američkih Država da obuzdaju i izvrše pritisak na Kinu i Rusiju neće imati uspeha, Vašington treba da prestane da ignoriše bezbednosne zabrinutosti drugih zemalja, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na redovnom brifingu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Pomenuti izveštaj o strategiji nacionalne bezbednosti SAD pun je mentaliteta Hladnog rata i blokovske konfrontacije. Kina i Rusija su dve velike sile, a pokušaj SAD da obuzda i izvrši pritisak na njih neće imati uspeha“, istakao je diplomata.
On je naglasio da SAD treba da preispitaju svoju odgovornost u ukrajinskoj krizi, da preispitaju i isprave svoja dejstva u stvaranju imaginarnih neprijatelja i ignorisanju legitimnih bezbednosnih zabrinutosti drugih zemalja i mobilizacije blokovske konfrontacije.
Ranije je Pentagon objavio dokument prema kojem američko Ministarstvo odbrane u aktuelnoj strategiji nacionalne bezbednosti Rusiju naziva „akutnom pretnjom“, Kinu „stalnim rivalom“, a takođe navodi da je sposoban da izađe na kraj sa izazovima Irana i Severne Koreje.
Avion američke mornarice EA-18G Grouler poleće sa nosača aviona Karl Vinson - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Pentagon: Avioni za radio-elektronsko ratovanje koje šaljemo u Evropu nisu pretnja Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala