- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kada nastupa Konstrakta: Objavljeni rezultati žreba za „Pesmu Evrovizije“

Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Ana Đurić Konstrakta, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ u Torinu, nastupiće treća u drugom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Evropska radiodifuzna unija je na zvaničnom sajtu „Evrosonga" objavila redosled nastupanja ovogodišnjih takmičara koji je utvrdio italijanski javni servis RAI, organizator takmičenja.
Određeno je da će Konstrakta, predstavnica Srbije, nastupiti treća u drugom polufinalu, koje će se održati 12. maja u Torinu.
Već je ranije žrebom utvrđeno da će srpska predstavnica nastupiti u prvoj polovini drugog polufinala.
Drugo polufinale će otvoriti Finska, a poslednji će nastupiti predstavnici Češke. Nastupiće predstavnici 18 zemalja.
Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima - Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i domaćinu Italiji. Tokom finalne večeri nastupiće 25 učesnika, preneo je Tanjug.
„Pesma Evrovizije“ biće održana u Torinu od 10. do 14. maja, a sve tri takmičarske večeri moći ćete da pratite u direktnom prenosu na programima Radio-televizije Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala