- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Jadranski naftovod objavio od kad prekida isporuku sirovine za NIS

© AP Photo / Nabil al-JouraniRadnici u rafineriji nafte Rumaila u Iraku
Radnici u rafineriji nafte Rumaila u Iraku - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Operater naftovoda Janaf koji kroz Hrvatsku isporučuje sirovinu za Naftnu industriju Srbije saopštio je da od 15. maja prekida isporuke na neodređeno vreme, do okončanja sankcija, zbog situacije u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Jadranski naftovod, deoničarsko društvo ne posluje direktno na ruskom tržištu, ali je Uredbom EU obuhvaćen Ugovor o transportu sirove nafte koji je JANAF sklopio s kompanijom NIS za period od 1. Januara do 31. decembra 2022. godine. Navedenim ugovorom su rezervirani transportni kapaciteti JANAF-a po načelu „puno za prazno“ u ukupnoj količini od 3.200.000, plus, minus, 10% tona nafte. Ugovor neće moći da se realizuje od 15. maja 2022. godine, sve dok ranije mere ograničavanja, koje su propisane Uredbom komisije EU budu na snazi“, navodi se u saopštenju.
Janaf navodi da trenutno nije moguće predvideti koliko će mere ograničavanja trajati, ali da kompanija svakodnevno prati razvoj događaja i da je u stalnom kontaktu sa korisnicima.
Inače, Janaf je polovinom januara 2022. objavio da je s NIS-om sklopio ugovor o transportu sirove nafte u ovoj godini.
NIS je u većinskom vlasništvu ruskog Gaspromnjefta, koji drži 56,15 posto deonica, dok Republika Srbija ima 29,87 posto deonica, a mali deoničari 13,98 posto akcija.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala