- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Istanbul: Završeni razgovori delegacija Rusije i Ukrajine

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaMost preko Bosfora u Istanbulu
Most preko Bosfora u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
U Istanbulu su završeni pregovori delegacija Rusije i Ukrajine nakon tri sata, prenose turski mediji. Razgovori bi trebalo da se nastave sutra.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Šefovi delegacija, Vladimir Medinski i David Arahamija, razgovarali su prvo u četiri oka a zatim je održan sastanak delegacija. Razgovori su bili zatvoreni za medije.
Pregovori su održani u predsedničkoj palati Dolmabahče, a delegacijama se na početku obratio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
On je poručio da je došlo vreme da pregovori dve strane daju rezultate jer nastavak konflikta nikome ne ide u prilog.
U Istanbulu je i Roman Abramovič, koji je bio angažovan i u prvog fazi pregovora. I on je prisustvovao Erdoganovom obraćanju dvema delegacijama.
Šef ruske delegacije na pregovorima sa Kijevom Vladimir Medinski rekao je proteklog vikenda da dve strane približavaju stavove po manje važnim pitanjima, ali da kada je reč o ključnim temama faktički tapkaju u mestu.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je juče da još uvek ne može da se govori o napretku u pregovorima Rusije i Ukrajine, ali je važno to što je odlučeno da se oni nastave u Istanbulu u četiri oka.
Pregovori su se prvobitno vodili na teritoriji Belorusije a zatim i video-formatu.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Lavrov otkrio srpskim novinarima šta Kijev mora da ispuni: Ovoga puta neće moći kao pre /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala