- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Er Srbija“ letovima za Moskvu ne krši sankcije Evropske unije

© Tanjug / ZORAN ZESTICAvion "Er Srbije"
Avion Er Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Letovima „Er Srbije“ između Srbije i Ruske Federacije ne krše se sankcije i za njih je moguće obezbediti osiguranje. To je stav Evropske komisije, koja je objavila dodatna obrazloženja i tumačenja u vezi sa primenom sankcija nametnutih Rusiji, piše „Politika“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Evropska komisija je precizirala da sankcije ne zabranjuju osiguravajućim i reosiguravajućim kompanijama sa teritorije Evropske unije da osiguraju avione avio-kompanije koja nije sa prostorija Unije, a koji lete u Rusiju i iz Rusije i koji pritom nisu osigurani ili reosigurani od ruskih osiguravača.
Kada je reč o nedoumicama oko tumačenja termina da se avion „koristi u Rusiji“, Evropska komisija je zauzela stav da se obavljanjem letova avio-kompanija koje nisu sa prostora Unije ne smatra da se avion upotrebljava u Rusiji, dok god avio-prevoznik takvu letelicu koristi za potrebe međunarodnog saobraćaja.
Evropska komisija je, takođe, donela odluku da je ruskim državljanima dozvoljeno da slobodno koriste avio-kompanije iz zemalja EU, sa izuzetkom ruskih državljana kojima je eksplicitno EU regulativom zabranjeno da putuju u države Unije.
U skladu sa tim, „Er Srbija“, kao kompanija čije sedište nije u EU, svakako ima pravo da ruske državljane prevozi u zemlje EU, dok god ne postoji zabrana koja se odnosi na određenog pojedinačnog putnika, navodi „Politika“ u štampanom izdanju od utorka.
Srpska policija na aerodromu Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
SRBIJA
Igre Zapadnih službi sa lažnim bombama: Pritisak na Srbiju da ugasi avio-liniju do Moskve
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala