- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Da li je reč „praskozorje“ najavila svitanje i srpskom jeziku | Orbita kulture

CC0 / Unsplash / Knjiga
Knjiga - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Iz emisije Orbita kulture izdvajamo deo razgovora sa stručnjacima za srpski jezik sa kojim komentarišemo reč „praskozorje“, koja je pobedila na konkursu za najlepšu reč srpskoga jezika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Da li je reč „praskozorje“ najavila svetlije trenutke za sam srpski jezik povratkom njegovim dubljim slojevima, zaboravljenim značenjima i pre svega narušenim uzorima, normama i meri – za „Orbitu kulture“ objašnjavaju članice žirija za izbor najlepše srpske reči prof. dr Vesna Lompar, predsednik Društva za srpski jezik i književnost (koje je organizator ove akcije) i prof. dr Rajna Dragićević.
Emisiju uređuje i vodi Dejana Vuković.
Da li je reč „praskozorje“ najavila svitanje i srpskom jeziku | Orbita kulture
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala