- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ekspert: Rusija je bacila rukavicu – hegemon odlazi

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZastave SAD i Rusije
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Svet postaje svedok bolnog rađanja novog svetskog poretka, a istorija je dokazala da takve promene uvek dolaze ratnim putem, rekao je bugarski sociolog, analitičar Ivo Hristov. Kako kaže, Rusija je bacila rukavicu, u toku je osporavanje američke dominacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To što se dešava u Ukrajini samo je mali deo ozbiljnijeg lanca. Radi se o osporavanju dominacije i prevlasti SAD na međunarodnom nivou, koju su uspostavile pre 30 godina. Ovu rukavicu je bacila Rusija, ali u isti red treba staviti i Kinu i u znatnoj meri – Indiju. Prilično ambivalentno ponašanje može da se vidi u Latinskoj Americi, delimično u Brazilu i delimično u Argentini“, smatra Hristov.

Sa stanovišta Amerike, „ogromna krivica“ Moskve i Pekinga je u tome što žele da revidiraju postojeći svetski poredak, kaže ekspert za televiziju „Evrokom“ i dodaje da kada hegemon odlazi, najopasnije je to što revizionisti još nisu imali vremena da preuzmu svoja prava.
Prema njegovim rečima, ako se to prevede jezika političara na naš „to znači da oni (Rusija i Kina) žele da zauzmu naše mesto (Amerike), a to je neprihvatljivo, dakle, oni su neprijatelji“.

O plaćanju gasa u rubljama

On se osvrnuo i na zahtev Rusije da neprijateljske zemlje ubuduće plaćaju gas u rubljama. Kako kaže, retorika zemalja koje su odbacile taj zahtev promeniće se do početka jeseni.

„Niko ne može da uništi mesto Rusije na svetskom tržištu gasa. Drugo, Evropa neće uspeti da pronađe alternativne izvore gasa, jer američkih uopšte nema dovoljno. Ruske isporuke ne mogu da se kompenzuju isporukama iz Alžira ili razvojem novih nalazišta, jer bi izgradnja nove infrastrukture trajala najmanje tri godine, uz jaku koncentraciju snaga i sredstava“, ocenio je stručnjak.

S tim u vezi, Hristov je naveo da predstavnici evropske političke elite koji misle da je trenutna situacija sa gasom privremena pojava u „srećnom liberalnom raju“, ne shvataju da je svetski poredak poslednjih 30 godina završen.
„Ovaj novi svetski poredak ima sasvim drugo lice i u njemu je zauvek okončan njihov ekonomski, politički i mentalni komfor“, konstatovao je on.
Ventil u gasnoj kompresorskoj stanici   - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Peskov: Zapad mora da shvati da će gas morati da plaća u rubljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala