- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Blumberg: Zemlje NATO podeljene po pitanju dijaloga sa Putinom

© REUTERS / INTS KALNINSZastava NATO-a
Zastava NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Zemlje-članice NATO imaju različita gledišta o tome da li vredi voditi dijalog sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o normalizaciji situacije u Ukrajini, objavila agencija „Blumberg “pozivajući se na izvore, dobro upoznate sa stavovima „sa obe strane Atlantika“, kao i na određene dokumente.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema navodima agencije, u NATO različito gledaju na to kakvo oružje treba slati u Ukrajinu i da li ima koristi od pregovora sa Putinom.

Tako, Francuska i Nemačka, polaze od toga da se mora insistirati na što skorijem prekidu vatre i, potom, na povlačenju ruskih snaga iz Ukrajine. Oni se zalažu za dijalog.

Druge članice smatraju da je dijalog Pariza i Berlina sa Moskvom kontraproduktivan i može, kako se navodi u jednom od dokumenata, da „ide na ruku Putinu“.
Takvog mišljenja su Velika Britanija, Poljska i čitav niz država istočne i centralne Evrope, sa izuzetkom Mađarske.
Te zemlje sa skepsom gledaju na pregovore i uverene su da ruski lider ne razmišlja ozbiljno o sklapanju mirovnog sporazuma.
Podsetimo, Rusija je 24. Februara počela specijalnu vojnu operaciju s ciljem denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine i zaštite ljudi koji su osam godina bili izloženi omalovažavanju i genocidu od strane kijevskog režima.
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SVET
Makron: Želimo da sprovedemo humanitarnu operaciju u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala