- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Apokalipsa na filmu

CC0 / Rixabay / Apokalipsa
Apokalipsa - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Prva tribina ciklusa „Hrišćanstvo i film“ tema je tribine koja će se 31. marta održati u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pred publikom će se naći širok izbor filmova čija je tema problem kraja civilizacije, među kojima su holivudski hitovi „Duboki udar“, „Rat svetova“, „Matriks“, biblijski filmovi „Ben Hur“, „Deset božijih zapovesti“, „Princ Egipta“, kao i hrišćanski filmovi „Apokalipsa“, „Ostavljeni“, „Drugi Hristov dolazak“…
Organizatori tribine čija je namera da ponude poseban osvrt na hrišćansku filmsku produkciju, koja, kako kažu, nije dovoljno prepoznata i istražena su Zavod za proučavanje kulturnog razvitka i Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“.
Učesnici su Sergej Beuk, protestantski teolog, komunikolog i pisac i Vladimir Kolarić, teoretičar kulture i umetnosti, pisac i prevodilac, autor knjiga „Hrišćanstvo i film“ i „Hrišćanstvo i umetnost“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala