- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Skoplje proteruje petoro ruskih diplomata

© Sputnik / Alekseй VitvickiйSkoplje
Skoplje - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije u Skoplju pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije gde mu je uručena nota o proterivanju petoro diplomata iz zemlje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ambasador Rusije u Severnoj Makedoniji Sergej Bazdnikin pozvan je u ponedeljak u Ministarstvo spoljnih poslova gde mu je uručena diplomatska nota u kojoj je petoro zaposlenih u ruskoj ambasadi navedeno kao persone non grata“, prenose makedonski mediji.
Diplomate moraju da napuste zemlju u roku od pet dana.
„Prema dobijenim informacijama, oni su radili u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i moraju da napuste teritoriju Republike Severne Makedonije u roku od pet dana“, dodaje se u saopštenju.
Za sada nema zvaničnog saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Makedonije.
Prošle godine vlasti Severne Makedonije dva puta su proterivale zaposlene u ruskoj ambasadi. U kontekstu ovih događaja, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je istaklo da „administracija Severne Makedonije nastavlja da se kreće putem konfrontacije, ne obraća pažnju na činjenicu da takvi koraci štete bilateralnim odnosima“. Ambasador Rusije u Skoplju Sergej Bazdnikin je krajem prošle godine izrazio nadu da će vlasti Severne Makedonije „shvatiti beskorisnost eskalacije tenzija“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala