- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija podsetila Japan na Jugoslaviju: Amerika sklona nuklearnim avanturama, a ne mi

© AP Photo / Philip MarkČišćenje ruševina u Aleksincu 9. aprila 1999. tri dana posle bombardovanja kasetnim bombama u kome je poginulo 14 ljudi.
Čišćenje ruševina u Aleksincu 9. aprila 1999. tri dana posle bombardovanja kasetnim bombama u kome je poginulo 14 ljudi. - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije u Japanu Mihail Galuzin posavetovao je japanskoj vladi da se po pitanju nedopustivosti korišćenja nuklearnog oružja obrati Americi, a ne Rusiji, jer je, kako kaže, upravo Vašington otvoreno sklon nuklearnim avanturama. Kao primer naveo je Jugoslaviju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Galuzin je prokomentarisao izjavu japanskog premijera Fumija Kišide tokom posete Hirošimi 26. marta zajedno sa ambasadorom SAD u Japanu Ramom Emaunelom, kada je premijer rekao da „mogućnost da Rusija koristi nuklearno oružje izaziva ozbiljnu zabrinutost“.
„Japan u prisustvu američkog ambasadora, naglašavam, u Hirošimi, diskutuje o nedopustivnosti korišćenja nuklearnog oružja, veštački i neosnovano pokušavajući da 'poveže' Rusiju sa time“, naveo je ruski ambasador.
On smatra da bi bilo mnogo logičnije direktno uputiti takav apel američkom ambasadoru.
„U Vašingtonu su otvoreno skloni nuklearnim avanturama – podsetimo na korišćenje municije sa osiromašenim uranijumom tokom varvarskog bombardovanja bivše Jugoslavije 1999. godine, pozivanje na nuklearno oružje članica NATO-a koje ga ne poseduju, u okviru takozvanih 'nuklearnih misija', kršeći Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja“, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Japanu na Tviteru.
Pored toga, ruski diplomata je nazvao „vrhuncem cinizma“ činjenicu da „američki diplomata, koliko se može razumeti, nije ni smatrao za potrebno da se izvini narodu Japana za najteži ratni zločin njegove zemlje na 6. avgusta 1945. godine, koji je odneo živote desetine hiljada civila Hirošime, uključujući žena i dece“.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Zapad u tuđem oku vidi trun, a u sopstvenom ne vidi balvan, primer – Jugoslavija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala