- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Kijev pokušao da evakuiše komandante "Azova" kod Marijupolja, oboren helikopter

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSamohodni lanser raketnog sistema "Buk-M2E"
Samohodni lanser raketnog sistema Buk-M2E - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
U području Marijupolja oboren je ukrajinski Mi-8 koji je bio poslat za evakuaciju komandira ekstremističkog bataljona "Azov", saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"U području Marijupolja, pet kilometara od obale, iznad Azovskog mora, oboren je ukrajinski helikopter Mi-8 koji je bio poslat za vanrednu evakuaciju komandira ekstremističkih bataljona Azov koji su napustili svoje vojnike", rekao je Konašenkov na brifingu.
Ruska avijacija i sredstva PVO su oborili još tri ukrajinska aviona i jedan dron.
U protekla 24 časa ruska avijacija je pogodila 41 objekat ukrajinskih snaga. Između ostalih, uništena su dva višecevna raketna bacača, jedan radar, dva skladišta naoružanja i 24 uporišta i mesta gde je bila nagomilana vojna tehnika.
Kako je saopštio Konašenkov, uz pomoć krstarećih raketa "kalibar" uništena su dva velika skladišta naoružanja u Žitomirskoj oblasti iz kojih je snabdevana ukrajinska vojska oko Kijeva.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini ruska vojska je uništila skoro 200 aviona i helikoptera, više od 300 dronova i više od 1.700 jedinica oklopne tehnike, zaključio je portparol Ministarstva odbrane Rusije.
Ruska vojska u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Mine u Crnom moru predstavljaju opasnost, Kadirov "vaskrsao" ruskog generala u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala