- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pregled stanja: Ruske snage oborile 5 ukrajinskih lovaca i 19 dronova

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaDesantne snage ruske vojske uništavaju ukrajinske bespilotne letelice
Desantne snage ruske vojske uništavaju ukrajinske bespilotne letelice - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage i protivvazdušna odbrana Rusije oborile su tokom proteklog dana 5 ukrajinskih lovaca i 19 dronova, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Avijacija i PVO sistemi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su tokom proteklog dana u vazduhu četiri aviona Su-24 ukrajinskog vojnog vazduhoplovstva iznad Černigovske oblasti, od kojih dva u rejonu Repke, a dva u rejonu Gorodnja. U rejonu Kramatorska u Donjeckoj oblasti oboren je ukrajinski lovac Su-27“, rekao je on.
Osim toga, uništeno je 19 ukrajinskih dronova, a u blizini aerodroma Černobajevka u Hersonskoj oblasti presretnuto je pet raketa raketnog sistema „Smerč“.
Konašenkov je dodao da su takođe uništile 23 područja koncentrisane vojne tehnike Ukrajine.
„Dana 27. marta operativno-taktička avijacija i raketne snage pogodile su 36 vojnih objekata Ukrajine. Među njima su dva komandna mesta, dva protivvazdušna raketna sistema, jedan višecevni raketni sistem, tri skladišta municije i dva skladišta goriva i maziva i 23 zone koncentrisane ukrajinske vojne tehnike“, rekao je general.
Portparol je istakao da je grupa Oružanih snaga Rusije napredovala dva kilometra duboko u odbranu ukrajinskih trupa i stigla do predgrađa Novoselovke, dok su jedinice LNR napredovale pet kilometara i oslobodile još dva naselja.
Od početka specijalne vojne operacije uništeno je 1.713 ukrajinskih tenkova i drugih oklopnih vozila i 308 dronova, 170 višecevnih raketnih bacača, 715 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 1.557 specijalnih vojnih vozila.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala