- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Specijalna operacija Rusije u Ukrajini nema za cilj smenu kijevskog režima

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйSpecijalna operacija u Ukrajini
Specijalna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da Rusija nema za cilj smenu kijevskog režima u sklopu specijalna vojne operacije u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Cilj naše specijalne vojne operacije u Ukrajini nije smena režima u Kijevu, kako pokušava da predstavi Zapad, već zaštita ljudi od genocida, kao i demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, rekao je on na sastanku sa alžirskim kolegom Nuredinom Makri u Moskvi.

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija je „bila odgovor na protivzakonite korake Kijeva prema tim republikama, pravovremena i preventivna mera“.

„Pronađeni su dokumenti koji dokazuju da je Kijev pripremao napad velikih razmera i nameravao da uništi Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku“, rekao je Patrušev.

On je podvukao da ruska vojska ne napada gradove i civilne objekte.
„U okviru specijalne vojne operacije se nanose udari, koji uključuju i primenu visoko preciznog naoružanja, po osnovnim glavnim uporištima, aerodromima, skladištima oružja i vojnoj opremi ukrajinske vojske“, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.
Patrušev je komentarisao i američke biolaboratorije i naveo da Rusija završava prikupljanje dokaza koji su povezani sa vojno-političkim aktivnostima Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini, kao i da će svet će konačno videti da SAD nastavljaju tradiciju hitlerovske Nemačke sa njenim nehumanim eksperimentima nad ljudima.
„Trenutno završavamo prikupljanje dokaza koji se odnose na vojno-političke aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država na teritoriji Ukrajine. Nije se ni sumnjalo da će se formirati baza i celokupan civilizovani svet će videti da je Amerika postala ‘dostojan’ sledbenik tradicije Trećeg rajha, gde su se primenjivali nehumani eksperimenti nad ljudima“, rekao je on na pregovorima sa alžirskim kolegom.
Ukrajinski nacionalisti iz Azov bataljona tokom protesta u Kijevu. - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Podkast
CIA i nacisti u Ukrajini | Novi Sputnjik poredak
Biološka opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Tajni rad na smrtonosnim patogenima: Kako je Pentagon infiltrirao biološke laboratorije u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala