- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Masakr u Meksiku: Naoružana grupa upala na borbu petlova i ubila 19 ljudi /video/

© AP Photo / Marco UgarteMeksički policajac na mestu ubistva u državi Mičoakan
Meksički policajac na mestu ubistva u državi Mičoakan - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Nepoznati napadači upali su na skup tokom borbe petlova u centralnom delu Meksika i ubili 19 osoba, dok su ranili veći broj ljudi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U pucnjavi u Znapekuaru, u meksičkoj državi Mičoakan, ubijeno je 16 muškaraca i tri žene. Napadači, maskirani u vojne uniforme i naoružani automatskim oružjem, upali su na skup i otvorili vatru na ljude koji su bili okupljeni na tajnoj borbi petlova, navodi „El Pais Meksiko“.
Policija je saopštila da je istraga u toku, a u nju su uključeni i vojska i Nacionalna garda, te da su sve žrtve ubijene vatrenim oružjem.
Na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kom se čuju pucnji, a novinar Markos Morales koji je bio prisutan na mestu događaja, napisao je na svom Tviter profilu da se „ne radi o obračunu između prisutnih, već o egzekuciji“.
U meksičkoj državi Mičoakan bukti sukob kriminalnih grupa, u kojima se desetak kartela bori protiv grupe Halisko nova generacija za kontrolu regiona u kom je rođen vođa Halisko kartela Nemezio Oseguera Servantes, poznat kao El Menčo, najtraženiji kriminalac u Meksiku.
Najviše sukoba kriminalnih grupa događa se zbog mogućnosti krađe goriva iz naftovoda „Pemeks“ koji prolazi kroz ovu državu.
U državi Mičoakan, koja važi za jednu od najprosperitetnijih u Meksiku i gde je koncentrisan najveći deo proizvodnje limuna i avokada za izvoz u SAD, scene nasilja i okršaja bandi su svakodnevica, a karteli u sukobima koriste i teško oružje, poput improvizovanih tenkova. Iako je u tu državu poslato na hiljade pripadnika Nacionalne garde kako bi se suprotstavili kriminalnim bandama, samo od početka ove godine broj ubistava je 200 mesečno.
Koje su razmere poprimile kriminalne bande u ovoj državi, svedoči i činjenica da je tužilac po prvi put u istoriji otvorio istragu zbog korišćenja protivpešadijskih mina protiv vojske, u regionu Tjera Kaliente, poznatom po uzgajanju i proizvodnji marihuane, heroina, metamfetamina, fentanila i kokaina.
Guverner Mičoakana Aflredo Ramirez Bedoja kazao je da je u protekla dva meseca vojska uspela da uđe u neke regione kojima nije mogla da pristupi od kriminalnih bandi godinama.
Dron - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SVET
Bombardovanje dronom: Rat narko-kartela iz vazduha /video/
Policajac u Akapulku, Meksiko - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Banda ubila 13 policajaca iz zasede: Krvavi napad u Meksiku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala