- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: SAD i njihovi sateliti objavili Rusiji totalni hibridni rat

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njeni sateliti objavili su Rusiji totalni hibridni rat, čiji je cilj podrivanje unutrašnje političke stabilnosti u zemlji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku komisije Jedinstvene Rusije o međunarodnoj saradnji i podršci sunarodnicima u inostranstvu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kolektivni Zapad se može okarakterisati upravo na ovaj način – Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti. Otvoreno nam je objavljen totalni hibridni rat. Cilj se ne krije – uništiti rusku ekonomiju, narušiti unutrašnju političku stabilnost i na kraju, značajno oslabiti Rusiju, gurnuti nas, kako direktno navode, na marginu međunarodnog života“, naglasio je ministar.
Prema njegovim rečima, zapadne zemlje su u odnosima sa Rusijom došle do tačke direktnog državnog razbojništva, konfiskacije privatne imovine i odricanja od obaveza u finansijskoj i ekonomskoj sferi.
Svakodnevna rusofobija u zapadnim zemljama dobila je neviđeni karakter i primećuje se skoro svuda, dodao je on.
Nikakva politička korektnost, kojom se zapadni svet toliko ponosi ili hvali, u krajnjem slučaju, nema elementarnih pravila pristojnosti, sve je to odbačeno“, ocenio je Lavrov.
Ruski ministar je istakao da su kulturni poslenici, umetnici, sportisti, naučnici, predstavnici poslovnih krugova i obični građani redovno podvrgnuti žestokom progonu.
„Samo ako imate ruski pasoš ili jednostavno govorite ruski, možete se naći u situaciji da ćete biti izloženi fizičkoj pretnji“, zaključio je on.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ukrajinski nacionalisti iz Azov bataljona tokom protesta u Kijevu. - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Podkast
CIA i nacisti u Ukrajini | Novi Sputnjik poredak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala