- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Ovo je prelomni istorijski trenutak

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Trenutna situacija u svetu je prelomna etapa u istoriji, smatra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Mi razumemo sve: kakav period sada preživljava naša zemlja, Evropa, pa i ceo svet. Ovo je prelomna etapa u istorijskom razvoju civilizacije. I bez obzira na sve poteškoće, ruska diplomatija će nastaviti da kontinuirano i čvrsto brani nacionalne interese Rusije na međunarodnoj areni, čini sve što je potrebno kako bi zaštitila živote, čast, bezbednost ruskih građana i naših sunarodnika u inostranstvu“, istakao je Lavrov na sednici komisije glavnog odbora partije „Jedinstvena Rusija“ za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu.

Lavrov je istakao kako smatra da upravo veću samostalnost i odbranu svoje istine i svog legitimnog mesta na svetskoj areni od Ruske Federacije očekuju i mnogobrojni prijatelji i istomišljenici Rusije, koji i čine većinu članova međunarodne zajednice.
„I, naravno, danas, kao što sam već rekao, podrška naših aktivnosti na svetskoj sceni od strane ključnih političkih snaga Rusije jasno odražava jedinstvo ruskog društva u ovom, bez preterivanja, prelomnom periodu svetske istorije“, naglasio je ruski diplomata.
Odbor „Jedinstvene Rusije“ za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu bavi se realizacijom spoljnopolitičkog odseka narodnog programa partije, a njegova aktivnost se tiče međuparlamentarne saradnje, migracione politike, poštovanja prava doseljenika iz Rusije u druge zemlje i očuvanja njihovog kulturnog identiteta.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Rusija ne bombarduje ukrajinske gradove, kao što su SAD i NATO Jugoslaviju
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Rusija priprema recipročne vizne mere za neprijateljske zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala