- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina zatvara Šangaj: Grad od 25 miliona stanovnika u dvostepenom lokdaunu

CC0 / Unsplash/Denys Nevozhai / Šangaj - ekonomski, trgovinski i finansijski centar Kine
Šangaj - ekonomski, trgovinski i finansijski centar Kine  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Kineski finansijski centar Šangaj pokrenuo je dvostepeni lokdaun, tokom kog će biti ograničen pristup auto-putevima i mostovima, kako bi se grad izborio sa rastućim brojem slučajeva kovida-19.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nadležni su dosad odbijali da zaključaju grad od 25 miliona stanovnika kako bi izbegli destabilizaciju ekonomije pošto je Šangaj važno finansijsko središte.
Javni transport biće suspendovan, a firme i fabrike obustaviće operacije ili će raditi onlajn, prenosi Tanjug.
Prevremeno zatvaranje, najavljeno od strane gradske vlade Šangaja, podeliće grad na dva dela duž reke Huangpua, kako bi se omogućilo postepeno testiranje stanovnika. Istočna strana grada biće u karantinu od danas do 1. aprila, a zapadna od 1. do 5. aprila.
Vu Fan, članica šangajskog ekspertskog tima za borbu protiv kovida, rekao je da je nedavno masovno testiranje otkrilo infekcije „velikih razmera“ u gradu, što je prouzrokovalo jači odgovor na porast broja slučajeva, od prvobitno najavljenog pristupa.
„Suzbijanje epidemije velikih razmera u našem gradu je veoma važno jer kada se zaraženi ljudi stave pod kontrolu, blokirali smo prenos“, rekla je Vu Fan i dodala da će testiranje sprovoditi dok se ne otklone svi rizici.
U Šangaju je u nedelju prijavljeno rekordnih 3.450 asimptomatskih slučajeva kovida-19, što čini skoro 70 odsto slučajeva u celoj zemlji, zajedno sa 50 simptomatičnih slučajeva, navele su gradske vlasti, navodi RTS.
Testiranje na virus korona u kineskom gradu Sijanu - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SVET
Kina registruje novi porast slučajeva virusa korona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala