Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kancelarija za KiM: Napad na Srbe u Klokotu primer kakvim se ekstremističkim metodama služe Albanci

CC0 / piksabej / Vatra
Vatra - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Kancelarija za KiM poručila je da je bacanje zapaljive naprave u dvorište porodice Vesić u Klokotu još jedan primer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li ih zastrašivanjem oterali sa svojih ognjišta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"U porodično dvorište familije Vesić iz Klokota komšije Albanci su bacili zapaljivu napravu usled čega im je izgoreo veći deo rastinja na imanju. Tek pukom srećom, vatra nije doprla do kuće u kojoj žive Ljubomir i Olga sa ćerkom Stanijom, a prilikom napada ćerki su upućene i uvrede na albanskom", navodi se u saopštenju Kancelarije.
Kako se dodaje, nije prvi put da se porodica Vesić nalazi na meti različitih provokacija, pritisaka i pretnji, ali je ovo prvi put da su se našli na meti direktnog napada, zbog čega osećaju posebnu zabrinutost.
Iz Kancelarije kažu da Vesići pretpostavljaju da se iza ovog napada krije namera komšija da ih zastrašivanjem nateraju da prodaju imanje.
"Ovo je nažalost još jedan primer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li zastrašivanjem oterali Srbe sa svojih ognjišta", poručuju iz Kancelarije.
Kako naglašavaju, slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, a ujutru će Vesiće obići i predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić, da bi im pružio pomoć i podršku.
"Nedopustivi su i zabrinjavajući pritisci sa kojima se suočava porodica Vesić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od policije da pod hitno rasvetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom", ističu iz Kancelarije za KiM, prenosi portal Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala