Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Srbija nije ničija sluškinja“: Vučić odgovorio na pitanje o sankcijama Rusiji

© Tanjug / JADRANKA ILICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Srbija nije ničija sluškinja i ne izvršava ničije naloge, ni Rusije, ni Amerike, niti bilo koga drugo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje o tome da li će Srbija da uvede sankcije Rusiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Uradili smo ono što je u interesu naše zemlje, ali morate da imate u vidu da je Srbija osudila napad na Ukrajinu, da se ponašala u skladu sa međunarodnim javnim pravom, ozbiljno i odgovorno“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.
Srbija je samostalna i nezavisna zemlja. Srbija ima iskustvo kakvo mnogi nemaju, a to je iskustvo iz devedesetih godina, dodao je predsednik Srbije.
„Pitam lažove iz Gardijana, kad ste napadali Srbiju, da li je to bila agresija, kada vi napadate suverenu zemlju. Mi na jednak način u formalno-pravnom smislu tretiramo i napad na Srbiju i napad na Ukrajinu. Šta je to bilo kada ste tukli nevinu Srbiju bez odluke UN. Skupilo se vas 19 batinaša i siledžija da napadnete jednu zemlju. Reći će da, kako je Joška Fišer rekao, rešili smo 'Aušvic na Kosovu', kao da su neki drugi imali Žutu kuću, a ne mi. Samo vas pitam kada ćete da stanete sa svim lažima, kada je dosta. To vam dogovori o histeriji i nemoći. Kada vi morate da se iživljavate na maloj zemlji kao što je Srbija. To vam je kad ne možete da se iživljavate na nekim većim. To je kad tražite trunku u nečijem oku, a balvan u svojem ne vidite.“, navodi Vučić.
Kada su u pitanju pritisci iz EU da se Srbija pridruži zapadnim sankcijama Rusiji, Vučić kaže:
„Šta hoćete od Srbije? Da uvedemo sankcije Rusiji? A što vi niste na gas i na naftu? Vama ako odgovara, a onda ćete jednoj suverenoj zemlji da određujete kojim će sankcijama da se pridružuje. Mi smetamo zbog svog napretka. Neki će uvek da nas doživljavaju kao male Ruse iako smo mi Srbi“, naveo je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala