- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sprema se sastanak ruskog patrijarha i pape

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaSusret patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i rimskog pape Franje u Havani
Susret patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i rimskog pape Franje u Havani - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Ruska pravoslavna crkva očekuje da će naredni sastanak ruskog patrijarha Kirila i pape Franje biti održan tokom ove godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

"Sprema se sastanak patrijarha i pape koji će, kako se nadam, biti održan tokom ove godine", rekao je šef odeljenja spoljnih crkvenih veza RPC mitropolit Ilarion televiziji "Rusija 24".

Ranije je bilo saopšteno da je 16. marta obavljen telefonski razgovor patrijarha i pape u formi video konferencije o Ukrajini.
Mitropolit Ilarion je naveo da je taj razgovor morao biti održan, pre sastanka, "zbog događaja koji su se munjevito razvijali".
"Pre svega, naravno, poglavari Crkava su istakli da treba preduzimati sve napore kako bi se nesuglasice rešile mirnim putem", saopštio je mitropolit.
Prvi sastanak patrijarha Kirila i pape Franje održan je u Havani 12. Februara 2016. godine. Jedna od glavnih tema bio je položaj hrišćana na Bliskom istoku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala