- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će do 2025. godine imati svoj internet

CC0 / piksabej / 5 G
5 G - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Dmitrij Rogozin, generalni direktor državne korporacije za kosmičku delatnost "Roskosmos", obećao je da će do 2025. godine Rusija dobiti nezavisni satelitski internet.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Moramo da obezbedimo širokopojasni pristup internetu, pre svega, naše teritorije kako bi se obezbedio suverenitet u ovoj sferi. Takođe, Rosatom traži da se glavni akcenat stavi na Severni morski put, pošto je Rosatom operater Severnog morskog puta. Kako bi Severni morski put mogao da obezbedi prolaz karavana tokom cele godine, uprkos činjenici da je led prilično čvrst od Jamala ka istoku, potreban im je infracrveni i radarski sistem za nadzor iz svemira“, rekao je Rogozin.

Za obezbeđivanje stabilnih satelitskih komunikacija, kako je objasnio, potrebno je poslati u visokoeliptičnu orbitu četiri uređaja komunikacionog sistema Ekspres-RV. Radovi na ovim satelitima, koji će pokrivati celu severnu hemisferu, već su u toku. On je dodao da je za april planirano potpisivanje ugovora sa kompanijom Informacioni satelitski sistemi "Akademik M.F. Rešetnjev" za pokretanje sistema 2025. godine.
„Planiramo da ekspres-RV pokrenemo najkasnije do jeseni 2025. godine, jer ako to ne uradimo, izgubićemo resurs orbitalne frekvencije, koji ističe u martu 2026. zato smatrajte da ćemo od kraja 2025. početi da primenjujemo sistem“, dodao je Rogozin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala