- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Beranama i Ulcinju niko nema apsolutnu većinu, veliki pad DPS-a

© DPSMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
U Beranama i Ulcinju na lokalnim izborima niko nije osvojio apsolutnu vlast, nastavljen je pad podrške DPS-u, koji je u Beranama i Ulcinju osvoji oko 20 odsto glasova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Preliminarni podaci Demokrata pokazuju da je koalicija „DA, za Berane i Crnu Goru!“ (DPS, BS, SD, LP) osvojila osam mandata na lokalnim izborima u Beranama. Slijede SNP (7), Za budućnost Berana (6), Demokrate (6), Berane sad (4), Prava Crna Gora (2), Ujedinjena (1).
U Beranama je u izbornoj trci bilo osam izbornih lista. Glasačko pravo imalo je 23.535 birača, koji su glasali na 56 biračkih mjesta. U beranskoj Skupštini ima 35 odbornika,
DPS je osvojio duplo manje glasova nego na predhodnim lokalnim izborima 2018. godine.
Prema preliminarnim podacima koalicije „Za novi početak“ u Ulcinju, ta je koalicija osvojila 15 mandata na lokalnim izborima u tom gradu.
Lista koalicije DPS i Bošnjačke stranke, prema tim podacima, osvojila je 6 mandata, Forca i DUA po pet mandata i Demokratska Crna Gora dva mandata.
Prema istim podacima Koalicija „Za novi početak“ osvojila je 4.757 glasova, DPS i BS 2.103, DUA 1.824, Forca 1.598 i Demokate 821 glas.
U Ulcinju je učestvovalo pet izbornih lista, a 20.392 birača su glasala na 38 biračkih mjesta.
Izlaznost na lokalnim izborima u Beranama je oko 65 odsto glasča, skoro devet provenata manje nego na prethodnim lokalnim izborima. U Ulcinju izlaznost nešto oko 50 odsto.
REGION
Predsednik opštine Berane pregovara sa Ambasadom Srbije o glasačkom mestu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala